Това каза пред БНР бившият министър на вътрешните работи  и

...
Това каза пред БНР бившият министър на вътрешните работи  и
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Има политическо противопоставяне и институциите ...

Това сподели пред БНР някогашният министър на вътрешните работи  и ръководител на Евро-атлантическия център за сигурност (ЕАЦС) Цветан Цветанов и разяснява:

 

" В последните няколко дни видяхме съвет (Консултативна среща - б.р.) към президента, в този момент се привиква Съвет по сигурност при премиера, в Народното събрание също имаше председателски съвет и чуване по тематиките, свързани с терористичните офанзиви в Израел. Страната ни е разединена и институциите не работят в синхрон ".  

 

Според него не се вижда излаз от спиралата на опълчване: 

 

" Всичко това води до една дестабилизация, може би обслужваща нечии стопански ползи, само че и в полза на проведената престъпност, което прави страната ни доста по-слаба и по-незащитена. Липсва координираност за противопоставяне на това ". 

 

По думите на Цветанов България би трябвало да откри ясни цели, към които да се обединят политиките, с цел да покаже на интернационалната общественост, че има обща позиция по това, което прави.

 

Цветанов акцентира, че международната демократична общественост е солидарна с това, което подхваща Израел, с цел да отбрани сигурността на страната и да бъдат освободени заложниците, взети от " Хамас ":

 

" В същото време има динамични дипломатически совалки, чака се и президентът Джо Байдън да дойде в Израел, с цел да се обезпечи филантропичен кулоар, тъй като страдат почтените поданици на Ивицата Газа ".

 

" Виждаме, че тероризмът обгръща цяла Европа... Потенциално имаме терзание за сигурността и пробивите, които могат да бъдат направени в националната ни сигурност ", сподели още Цветанов и акцентира:

 

" Категорично мога да заявя, че в момента няма нито един специалист по сигурност, който да даде цялостна гаранция, че при всички миграционни потоци, които влизаха през последните години на територията на България, няма спящи терористични кафези, които да са минали през страната, а за какво не и някои да са останали тук. Затова политиците би трябвало да загърбят малко политическото си опълчване, когато се приказва за национална сигурност ".

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР